×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 531

Creative

Здравство

 УПИС У ШКОЛУ - 2022/2023.* ФАРМАЦЕУТСКИ ТЕХНИЧАР - 30 ученика

 

Фармацеутски техничар је једно од најпопуларнијих, најатрактивнијих и најтраженијих занимања, које поред стручности и знања, даје и велику могућност запошљавања.
У оквиру школовања, ученици овог смера стичу неопходна теоријска знања и стручну оспособљеност за рад у условима апотеке, велетрговине или фабрике лекова.
Фармацеутски техничари се обучавају  да одржавају апарате, прибор и инструменте за израду лековитих препарата, да мере, пакују и сигнирају типска паковања, да изводе фармацеутско-технолошке операције при изради различитих облика лековитих препарата, да врше пријем и смештај лекова и осталих фармацеутских препарата уз примену класичних и модерних фармацеутских техника и поступака.
Ученици који стекну диплому фармацеутског техничара имаће и довољно знања да наставе школовање на свим факултетима.

 

* ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТЕХНОЛОГИЈУ - 30 ученика

 

У школској 2020/21. години Технолошка школа по први пут уписује НОВИ  образовни профил ТЕХНИЧАР ЗА ХЕМИЈСКУ И ФАРМАЦЕУТСКУ ТЕХНОЛОГИЈУ.           

Све је већа потреба сваког појединца, као и друштва, за превентивном заштитиом здравља, али и лечењем многобројних обољења указује на значај  фармацеутске технологије. Посебно место у овој области припада: хемијским, медицинским и фармацеутским гранама .
Техничар за хемијску и  фармацеутску технологију је занимање за Вас ако волите хемију и фармацију, ако Вас занима начин на који се производе лекови , ради у хемијској и петрохемијској индустрији.
 
Савремено друштво свакодневно повећава потребу за: дијететским, витаминским и минералним суплементима, средствима за заштиту и одржавање здравог изгледа косе, коже и ноктију, учествује у индустријској производњи лековитих масти, таблета, антибиотика, прашкова, средстава за спречавање болести, раствора за ињекције и инфузију, капи и другог медицинског материјала чиме се ова индустријска производња сврстава међу водеће у свету.
 
Осим производње Техничар за хемијску и  фармацеутску технологију  задужен је за складиштење и контролу сировина и готових производа, продају и стављање на тржиште хемијских производа, лекова, третмана воде, планирање, праћење, контролу и вршење анализе технолошког процеса, сировина, полупроизвода, готових производа и складиштење у хемијској и фармацеутској индустрији.
 
Након завршене средње школе можете се запослити у погонима и лабораторијама хемијске и фармацеутске индустрије или наставити школовање на Фармацеутском, Хемијском, Технолошком или сродним факултетима и високим струковним школама.
Школовање за овај образовни профил траје 4 године.

 

Екстерни линкови

Пратите нас

Copyright © 2023 Administrator Nenad Dimovski

Search

+381 35 561 697 Др. Драгољуба Јовановића 2, Параћин
/* My Custom Overides */